'Het is net als op tv!'
Door: Angela en Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke Hoff
26 Augustus 2008 | Malawi, Nkhoma
In Lilongwe werden we opgepikt door onze eigen, blanke taxichauffeur (Jan) en moesten we menigeen bruine chauffeur telleurstellen. Jan en Trudi zijn een echtpaar en werken voor 3 jaar in Nkhoma in het missionaire ziekenhuis van CCAP. De eerste paar dagen laten we ons verwennen en leren we Afrika kennen vanuit een vertrouwd Nederlands stekkie. We (maar stiekem natuurlijk vooral Marieke) keken onze ogen uit terwijl we richting Nkhoma reden. Het landschap is schitterend, maar de armoedige huisjes van de Malawianen vormen een groot contrast. Ook is het raar om ineens de enige blanke te zijn. Iedereen kijkt je na en wil iets van je. Enneh, de mensen zien er net zo uit als op tv, ze lopen echt met alles op hun hoofd: manden, 50-kilo-zakken cement, pannen, takken, enz.
Sinds gisteravond hadden we de toetjes waar we zo verslaafd aan zijn afgezworen, want tja...Afrika... Maar tot onze grote verbazing kregen we vanavond een heerlijk verse-aardbeien-uit-eigen-tuin-dessert voorgeschoteld! Nu nog even van genieten!
Aankomende dagen zullen we de omgeving hier een beetje gaan verkennen. Voor het weekend hopen we naar Blantyre te vertrekken om ons daar te gaan installeren voordat ons co-schap maandag begint.
We vinden het leuk dat jullie met ons meeleven!
Groetjes Angela en Marieke
26 Augustus 2008 - 18:43
Willem-Jan:
Succes hè! Super dat de reis goed verlopen is. Veel goeds toegewenst (nogmaals) -
26 Augustus 2008 - 18:49
Maarten:
Goed van jullie te horen! Veel plezier en succes met de ondernemingen komende week! Groetjes! -
26 Augustus 2008 - 18:49
Renske:
Hey meiden! Wat goed om te horen dat jullie reis goed is verlopen :D! En zelfs geen vertraging ;). Ans, hoe voelt het om weer in Malawi te zien? En Marieke, hoe vind jij het? Ben erg benieuwd! Veel succes toegewenst met het wennen aan het klimaat, de mensen en het land!! Geniet van deze mooie dagen. Ik denk aan jullie :) -
26 Augustus 2008 - 18:59
Laura:
waaaaahhhh dat klinkt heeeeerlijk!!! -
26 Augustus 2008 - 19:22
Tante Ellen En Anouk:
Fijn om te horen dat jullie veilig geland zijn.
Succes met jullie verder reis/werk. -
26 Augustus 2008 - 19:33
Michiel, Dineke En S:
Leuk om te lezen hoe jullie eerste ervaringen zijn!!
Goede week verder en alvast succes voor maandag, als het echte werk begint!!!
We zijn heel benieuwd naar de ervaringen! -
26 Augustus 2008 - 19:40
Arienne:
Fijn dat jullie reis goed is gegaan en dat jullie zo fijn zitten daar! Veel succes als het co-schap echt gaat beginnen! In Amersfoort is het leuk hoor! :)
Groetjes, Ariënne -
26 Augustus 2008 - 20:18
Leoniek:
Hey meiden1
Mooi dat alles goed is gegaan!! Succes met wennen en toewerken naar het echte werk aldaar. Enneh....GENIET, maar dat zal wel lukken ;-)
Liefs. -
27 Augustus 2008 - 06:42
Marloes:
Hee, wat goed om te horen dat jullie veilig zijn aangekomen! Veel de plezier de komende dagen en succes aanstaande maandag met jullie eerste dag van de co-schappen!
Liefs, Marloes -
27 Augustus 2008 - 07:44
Esther:
Fijn dat alles goed is gegaan!Geniet ervan deze week en voor volgende week heeel veel succes!!!(ook genieten natuurlijk;)) -
27 Augustus 2008 - 08:08
Elbert Anke:
Fijn te horen dat jullie goed aan zijn gekomen. Veel succes maandag. We zullen aan jullie denken. -
27 Augustus 2008 - 10:46
Dianne:
ha!
leuk te horen dat alles daar goed is gegaan. het doet me ook erg deugd dat de toetjes daar van gbtwaardig niveau zijn :)
genietze! -
27 Augustus 2008 - 14:29
Oma Ank.:
hallo meiden.#Wat leuk een mail te krijgen.Het begin is zo re lezen erg mooi. Dikke kus van Oma. -
27 Augustus 2008 - 18:30
Margriet:
Hey meiden!
Mooi dat de reis goed gegaan is :) Angela, je bent de stress over je klompen zeker helemaal te boven? Heb je nog snel andere kunnen fixen?
Succes! -
27 Augustus 2008 - 19:52
Smijn-Pijn:
Heey P..s!!:P
Veel succes in Blantyre! Zullen die mensen geen pijn op hun hoofd hebben? Ik wel:D
Xx Smijn-Marsepijn -
27 Augustus 2008 - 19:53
Gerben:
Hey!
Zo te lezen zitten jullie al midden in het echte Afrika! Super! Ik ben eigenlijk best jaloers op jullie... ;) Ik hoop dat jullie een geweldige tijd daar zullen hebben, dat jullie kunnen genieten van het land en de mensen en dat jullie veel kunnen doen in het ziekenhuis!
Gods zegen bij alles wat jullie daar gaan doen! -
27 Augustus 2008 - 20:07
Marieke:
Hoi Ans (en naamgenootjes),
Mooi dat jullie goed zijn aangekomen. Een ontmoeting met Afrika blijft bijzonder. Veel suc6 met wennen en geniet ervan!
27 Augustus 2008 - 21:42
Pepijn:
Geniet er harstikke van, Met name die regionale specialiteiten als aardbeien!!
Probeer ook bij de locals zelf langs te gaan en doe ze zoveel mogelijk gewoon na. Eten zij vage dingen.... dan gewoon mee eten! (dat na doen natuurlijk binnen bepaalde grenzen, maar verleg die van jezelf altijd tot iets voorbij wat je van tevoren bedacht had.)
Gegroet en veel plezier,
28 Augustus 2008 - 09:20
Richard En Miranda:
Lekker genieten nog even dit weekend, en dan maandag al aan de slag! Ze zeggen dat je minimaal een half jaar nodig hebt om helemaal aan een ander klimaat te wennen. Hopelijk is dit weekend voor jullie voldoende om Afrika wat op te snuiven en ook nog fit aan je co-schap te beginnen! -
28 Augustus 2008 - 18:16
Marieke De Laat:
Ha Angela en Marieke,
Fijn dat de reis zo goed is verlopen! Ben benieuwd hoe de eerste dagen zullen zijn in het ziekenhuis...
Groeten, Marieke -
28 Augustus 2008 - 18:24
Jiska:
Hey meiden,
niet erg origineel zal mijn berichtje worden. Dat kan ook bijna niet anders met al die reacties. Hoe bevalt jullie coschap tot nu toe? Al veel kleine mensjes ter wereld zien komen? Weet dat je ze mag zegenen evenals de mensen die je om je heen ziet.
28 Augustus 2008 - 19:43
Johan En Jeanine:
We zijn blij dat alles zo goed is verlopen. Leuk om jullie zo te volgen. We denken aan jullie. -
28 Augustus 2008 - 19:51
Evert Jan:
Hey,
Goed dat jullie veilig aangekomen zijn! Heb je nog muziek geluisterd Marieke? En met al dat fruit daar gaat het vast goedkomen :P
Veel plezier! -
28 Augustus 2008 - 20:21
Jurrien Booman:
Hey succes met alles daar in Afrika!!! Nog bedankt voor je berichtje op de world servants site
Groetjes jurrien -
29 Augustus 2008 - 08:53
Anne-Mieke:
dames hee veel succes!!!:D en geniet er ook van ook als jullie maandag beginnen met julie co-schappen!:D -
29 Augustus 2008 - 20:25
Gert En Marja:
Dames,
Fijn om te lezen dat jullie reis en eerste dagen voorspoedig en relaxed zijn gegaan.
Het is erg leuk om jullie wel en wee op deze wijze te volgen.
Succes als straks het echte werk gaat beginnen. We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen!!!
Groeten, Gert en Marja (en de rest natuurlijk) -
29 Augustus 2008 - 23:34
Charissa:
HA lieve Ans!
Heeeel leuk en super herkenbaar om te lezen! Ik denk echt dat je de tijd van je leven gaat hebben meid! Geniet ervan en laat het allemaal maximaal tot je doordringen....de tijd vliegt kan ik je uit ervaring vertellen ;)!
Liefs Charis -
31 Augustus 2008 - 18:46
Theo En Carolien:
Fijn dat jullie goed zijn aangekomen en ook al wat van de omgeving konden zien. Succes maandag! -
31 Augustus 2008 - 20:48
Trudi:
Hallo meiden,
Leuk jullie web-log te lezen,wij wensen jullie succes met het werkmorgen. Het recept van het aardbeientoetje mag je wel hebben hoor, onze gasten die er nu zijn vinden het ook erg lekker.
Groetjes Jan en Trudi